V rámci aktivit Celostátní sítě pro venkov si Vás dovolujeme pozvat na seminář
„Z pole rovnou do kuchyně“
18. 5. 2017 od 9:00 do 16:00 hod.
Penzion Mlýn, Ropice 68, 739 56
Ropice Jedním z cílů semináře je umožnit setkání zemědělských prvovýrobců, potravinářských zpracovatelů, specialistů z oboru gastronomii, koncových zákazníků (zástupců restaurací, hotelů, školních stravovacích zařízení apod.), dalších partnerů z řad Celostátní sítě pro venkov (CSV) k tématu výroby, zpracování a možnosti distribuce regionálních potravin/produktů.
Program:
Představením aktivit Celostátní sítě pro venkov v místním regionu
Informace k tematicky souvisejícím operacím Programu rozvoje venkova 2014–2020 (PRV):
- Zpracování a uvádění na trh zemědělských produktů – operace 4.2.1
- Podpora agroturistiky – operace 6.4.2
- Horizontální a vertikální spolupráce mezi účastníky krátkých dodavatelských řetězců a místních trhů – operace 16.4.1
- Možnosti podpory v rámci PRV na základě iniciativy Leader a MAS
Druhou část programu vyplní přednášky odborníků z Krajské veterinární správy na téma:
- Hlavní požadavky Krajské veterinární správy na zpracování produktů
- Využití lokálních produktů v gastronomii
V rámci všech přednášek bude umožněno sdílení zkušeností účastníků k představeným tématům. Z prostředků CSV bude zajištěno i občerstvení z produktů místních výrobců.
Podrobnější informace k připravované akci Vám podá Mgr. Petr Piekar.
Přihlášku na akci je možno zaslat na e-mailovou adresu piekar@pobeskydi.cz.
Přijďte, poznejte zajímavé osobnosti, zeptejte se, ochutnejte a objevte nové cesty spolupráce!
Za organizátory Vás srdečně zve
Ing. Vanda Myšáková
krajský koordinátor CSV pro Moravskoslezský kraj
Informace ke stažení:
Z pole rovnou do kuchyně – pozvánka